Mentorskapsprogram for kreftoverlevere

I vår podcast, episode 7 kan du lytte til Margrethe og hennes mentor Heidi som har deltatt i mentorskapsprogrammet.

I vår podcast, episode 7 kan du lytte til Margrethe og hennes mentor Heidi som har deltatt i mentorskapsprogrammet.

Bakgrunn

Vi som står bak Kreftkompasset har erfaring med behandling av kreftpasienter, oppfølging av pasienter og pårørende etter avsluttet behandling, og samtaler med etterlatte. Samfunnet bruker store ressurser på kreftbehandling, men etter avsluttet behandling opplever mange at de er overlatt til seg selv og vi ønsker derfor å legge til rette for at det private næringsliv kan bidra til positiv endring for den enkelte.

Kreft

Det finnes i dag et udekket behov for støtte av personer som er ferdigbehandlet for kreft. Det gjelder for de som lever med og uten kreftsykdom. Mangel på oppfølging fører til stor psykisk og fysiske lidelse hos mange mennesker. Samfunnet bruker store ressurser på kreftbehandling, men etter at den er avsluttet opplever mange som fått behandling, at de er overlat til seg selv. Ofte med store utfordringer. Siden antallet personer som lever videre etter sin kreftbehandling øker, er dette på vei å bli et stort problem for samfunnet.

hva går programmet ut på

Mentorskapsprogrammet går ut på at en person fra privat næringsliv er mentor for en person som har gjennomgått en kreftbehandling. Deltakeren søker om å få støtte og hjelp til utfordringene de har i forhold til arbeidslivet, det kan for eksempel være å komme ut i jobb eller stå i den jobben du har.

Samarbeidet varer i et år, Kreftkompasset legger rammene for programmet og følger opp både deltakere og mentorer hele veien.

Hver gruppe består av minst syv og maks tolv deltakere og like mange mentorer. I løpet av året som programmet pågår arrangerer Kreftkompasset tre samlinger der alle skal delta. På samlingene får du undervisning om hva mentorskap er, langtidsbivirkninger etter kreftbehandling, livskriser og hvordan finne veien videre i livet etter en krise. Alle møtene setter også av tid til samtaler mellom mentor og deltaker og mellom alle deltakere og mentorer i egne grupper.

Gruppen

Som deltaker vil du få kontakt med andre personer som er i en lignende situasjon som du er. Du vil oppleve støtte og en forståelse som kan være vanskelig å finne andre steder.

Mentorene vil bli kjent med andre mentorer som kommer fra forskjellige bedrifter, og får dermed utvidet sitt nettverk. Dere vil også kunne støtte hverandre i utfordringer dere vil oppleve i løpet av programmet.

Støttespillere

Hvert mentorskapsprogram har en gruppe av helsepersonell som alltid er tilgjengelig for dem. De vil være tilstede på alle samlingene. Du vil få deres kontaktinformasjon og kan når som helst kontakte de.

For mere detaljer om programmet gå inn på “Bedrift” eller “Deltager” øverst på siden.

Her kan du se en film om hvordan Inger Lise Vikse og Hege Holsvik opplevde å være deltaker og mentor i programmet.