I wanna go home for christmas...

Fin sang og enda finere tekst. Jula er best hjemme. Mine tanker i jula går til de som må feire julen på sykehus. Barn, voksne, eldre, de er der alle sammen. 

Kreften bryr seg ikke, den eier ikke empati, den har ikke følelser og den har kommet for å krige. Livet blir plutselig enda mer urettferdig når man blir tvunget til å være på sykehus i jula, som om ikke kreften var nok liksom.. Men jeg tror, nei jeg tror ikke, jeg VET at de som jobber på sykehus er engler i hvite klær, bokstavelig talt. De smiler med hele ansiktet, de kommer med en varme du ikke har kjent før, og de er så utrolig flinke i det de gjør. 

Så når først situasjonen er som den er, så er du i de beste hender. Jeg var såpass heldig at jeg rakk å komme hjem til jul. Jeg var ikke friskmeldt i jula i fjor, men jeg var kreftfri. Jeg var fortsatt «på besøk» en gang i uka og fikk litt skjønnhetssøvn (les: narkose) og ble fulgt nøye opp.

Jeg husker jeg fikk «fri» i romjula, for da var det litt lavere bemanning hos anestesien. Den uka savnet jeg de hvite englene. Helt rart å si at man savner et sykehus, men sånn føltes det. Det var liksom godt å komme tilbake igjen på nyåret. Og jeg kan fortsatt ta meg selv i å savne det. Men det er ikke så rart at du savner folk som har passet så godt på deg når du var så langt nede. Det gjør inntrykk på en og er noe jeg kommer til å huske resten av livet.

De har passet på meg, og på familien min.

Jula er best hjemme. Og ja, det er mye å gjøre, mye å kjøpe inn og egentlig ganske mye stress. Men neste gang julestria streifer deg, så vil jeg at du skal ofre en liten tanke til de som ikke kommer seg hjem til jul, eller ikke hjem i det hele tatt. Da er det kanskje ikke så mye stress allikevel. 
Også anbefaler jeg alle til å gå inn på kreftforeningen.no og «kjøpe» en julestjerne. Da gjør du en forskjell for de som ligger på sykehus i jula pga kreft. 

IMG_0726.JPG

Jeg har lyst til å avslutte dette innlegget med noen av Maria Mena’s vakre ord.

I wanna go home for christmas.
Let me go home this year.
I wanna go home for christmas.
Let me go home this year...