Gå ikke hjem å google...

Hvor mange av oss har ikke sagt det? Eller hørt legen si dette til pasienten som akkurat har fått beskjed om at hun eller han har kreft.

Jeg har etterhvert spurt ganske mange pasienter som fått denne beskjeden om de overholdt rådet. Nå føler jeg meg sikker på at den sikreste måten å få noen å gå hjem å google, er å si at de ikke skal gjøre det. Noe som jeg tenker er naturlig når du føler at noen akkurat trakk unna marken under føttene dine.

Et behov som må være tilfredsstilt for at du ikke skal gå hjem å søke på internett er at du føler deg godt nok informert. Og ikke minst at du husker den informasjonen du fikk noen minutter etter at du fikk vite at du har kreft. For at det skal fungere må helsepersonell ha god skriftlig informasjon vi kan dele ut. Det har vi langt i fra alltid. 

@cancerkompisen

@cancerkompisen

Vi har inngått et samarbeid med svenske Louise Lindquist Sassene. I 2015 fikk Louise trippel negativ brystkreft, hun var 39 år og trodde hun skulle dø. I stedet begynt hun å tegne om livet med brystkreft på Instagram kontoen @Cancerkompisen. 

 

 

 

Lotta VadeKommentar