Følg drømmen din

I juli 2018 startet jeg sammen med Ida Kreftkompasset, fordi vi ønsket å hjelpe deg som har gjennomgått en kreftbehandling.

Vi så at mange som møtte opp på kontroller på sykehuset hadde store utfordringer i tiden etter avsluttet behandling. Kanskje kunne vi hjelpe noen?

Jeg hadde jobbet i mer enn 20 år som sykepleier på Radiumhospitalet og trodde aldri at jeg skulle klare å drive et firma, jeg som «bare» var en vanlig sykepleier. Når jeg fortalte om hva vi hadde startet på den «riktige» jobben min på Radiumhospitalet, var jeg forsiktig og sa at dette var noe vi hadde lyst å gjøre på fritiden vår. 

 Og selv om jeg kunne drømme om å kunne jobbe i Kreftkompasset, så var det akkurat det, en drøm. 

Etter tre år med alt for mye jobbing og hjelp fra veldig mange fine folk gikk min drøm i oppfyllelse, jeg begynte å jobbe 100 % i Kreftkompasset. Det føltes, og føles fortsatt, litt uvirkelig. Å få muligheten å gjøre det jeg brenner for hver dag, det gjør meg ydmyk og takknemlig. 

Omtrent samtidig med meg begynte Vibeke å jobbe 20 % i Kreftkompasset og fra 1. januar 2022 ansetter vi Ane som har jobbet nesten 10 år som sykepleier på Radiumhospitalet. Vi er på vei til å bli et team, en gruppe dedikerte mennesker som jobber mot samme mål. Å hjelpe og støtte deg som har fått behandling for kreft og dine pårørende.

Vibeke, Ida og Lotta

For det er et paradoks at vi skal bruke så utrolig mye ressurser på kreftforskning og kreftbehandling for så å ikke ha et godt nok tilbud til å ta vare på alle som er ferdigbehandlet, men som ikke føler seg friske. Det skal vi jobbe videre for å endre på. Vi i Kreftkompasset er fortsatt små og kan ikke gjøre alt vi ønsker. Men vi har ambisjoner og mål om å starte nye spennende prosjekter for å kunne hjelpe fler.

Jeg håper at du vil følge din drøm under året som kommer. Kanskje føles den uoppnåelig og langt borte. Da vil jeg bare minne deg om at små, små steg kan ta deg veldig langt.

Og jeg skal gjøre det jeg kan for at vi i løpet av 2022 skal kunne møtes og heie på hverandre. For som vi alle vet, sammen er vi sterkere!

Lotta VadeKommentar