Juleglede ⭐️

Jeg må jo si at mye julegleden forsvant når Ida døde. Ikke gleden over å være sammen med Eirik selvfølgelig, eller mine nærmeste, men mye av den andre gleden. I alle fall forvandlet det meste seg til likegyldighet og at jeg egentlig ikke orket eller ville feire jul også mye pga min og Idas bursdagstradisjoner og feiringer rett oppi julen. Det var det som var julen for oss. Først bursdagsfeiringer, så kunne julen komme. Ida skulle aldri få følelsen av å ikke ha bursdag fordi hun fylte to dager før jul. 

Etter fire år føler jeg at jeg har lyktes med det bedre enn i fjor og årene før. 

Jeg er nok født med et pynte gen, samt er jeg en smule perfeksjonisme, men jaa, det har reddet meg tror jeg. Jeg har vært så mye inne i denne «hula» mi de siste årene så å ha det trivelig rundt meg er alfa omega. 

På ensomme dager, på slitsomme dager hvor jeg har vært utmattet og ikke orket ut, triste, vonde og ikke minst glade dager har jeg brukt kosen, stemningen, sansene, lyset med lyslenker ute og inne, levende lys og duftlys for å skape stemning, ro og noe vakkert å hvile øynene på. Pynt med kvister, grener og kongler. Bak pepperkaker om ikke annet for å få den deilig lukten i huset. Pynt de med melis så blir de vakre og fine. 

Julemusikken strømmer. Jeg spiller triste sanger, barne sanger og sanger som får meg til å synge av full hals, danse å le. 

Drikker gløgg med kanelstang som smaker herlig. Spiser lefse og sylte, klementiner, drikker kaffe. Ser ex antall julekalendere. Jeg og kjæresten min er så  utrolig barnslig der. 

Å komme seg ut på tur med noe varmt i koppen å nisseskum og samtidig gå på fotosafari da jeg elsker ta bilder. Lyden av å høre det knaser under bena når jeg tråkker på blader eller kongler som er stivfrosne er så deilig. 

Å gå tur i mørket med Milo er det beste. Ingen ser meg og det er så vakkert å se på hvor fint nabolaget har gjort det med julepynt og julebelysning og alle stjernene i vinduene rundt omkring. Av og til gråter jeg og husker tilbake når ungene var små og vi var en lykkelig familie. 

Jeg liker steder med julestemning i nærområdet, kanskje ta en liten lunsj en hverdag med en god venninne som gjør meg godt er lykke. 

Gå på kirkekonserter som enten er gratis eller ikke koster så mye. Be til oss venner på litt mat og kos. Feire litt bursdag allikevel selv om det nå bare er for meg. Det er fortsatt sårt.

Den fineste gaven jeg fikk på forskudd i år var at min sønn og svigerdatter var her en kveld hvor vi spiste god mat å hadde det kos. Med turnus arbeide på begge mine fine og Tale som studere er det ikke så ofte det passer for begge å komme. Når vi ikke får vært så mye sammen i julen var jeg så glad for å ha de her. Ingenting er en selvfølge og jeg er så takknemlig for all tid vi får.

Tankene går stadig til Ida. Hvor hadde vi vært i dag. Jeg hadde sikkert fortsatt vært i full jobb. Hun hadde vært mamma og jeg hadde vært bestemor. Jeg drømmer. Jeg hadde fortsatt hatt min lille familie og fler å dele gleder og fine stunder med. Savner det. 

Allikevel nyter jeg å gjøre koselige ting for å lage denne tiden så god som mulig. Det begynte med tvang, nå gjør jeg det med glede. 

Og til alle som sliter med økonomi. Lag noen karameller, strikk noen kjøkkenkluter, bak noen småkaker å ha på glass eller gi noe brukt. Det er blitt mote det nå. Jysk har masse billige lyslenker og billige batterier. Naturen bugner av kvister, kongler og grener som gir masse julestemning. Gi bort et besøk el be noen på en lunsj hjemme. Tid med andre i dag er noe fler som har falt litt utenfor av forskjellig årsaker savner. Gi tid i gave. Den beste gaven❤️ Det er mye gratis. Lykke til. 

Fortsatt god førjulstid❤️

Torill EikevikKommentar